dimarts, 22 de març del 2016

2016 _L’ELEGÀNCIA DELS MATERIALS

Amb l'arribada de la primavera, us faré cinc cèntims de les noves tendències en decoració de la llar per al 2016.



Retorn a l’estil dels anys 50. Es comença a marxa del minimalisme buscant una pinzellada de glamour. S’utilitza un estil elegant, però senzill al mateix temps.
Continua la tendència natural. La fusta i les seves imitacions continuen guanyant terreny. Continuen les fustes en tons molt naturals, però a poc a poc s’introdueixen colors més foscos i de betes molt més marcades que es converteixen en protagonistes del moble. Estil "raw" la fusta de forma natural.
 

Es busca un cert punt de luxe i el marbre es converteix en un nou material que entra amb molta força especialment en taules de menjador, taules auxiliars, còmodes i bufets, però al mateix temps també en revestiments de terres i parets. Predominarà el marbre blanc, per damunt de versions marrons, rogenques i verdes.

 

Ús de tonalitats metàl·liques. Aquest any junt al platejat de tota la vida s’integren altres metalls com el daurat, el bronze i el coure.


Per integrar aquesta tendència es requereix fer-ho de forma molt harmoniosa. La barreja de diferents acabats és delicada. 
Altres tons de gran impacte en el 2016 seran el rosa quars, el púrpura, el taupé i les diverses games de grisos que lluiran molt bé amb accents metàl·lics i es presentaran amb una bona forma de refrescar una habitació.


Un estil que està en alça, i que aquest any agafarà força, és l’acabat en bronze que se li dóna al vidre creant una aparença diferent, càlida i elegant. 

 
Els estampats es mantindran i ja no sols en els complements sinó en tot tipus de llocs en funció del pressupost, butaques, parets, paviments fins i tot en banys (backsplash). Es pot veure antic però s’incorpora de forma molt moderna.  Una forma que es col·locarà molt és la forma d’hexàgon. S’utilitzarà en miralls, lloses, mosaics, estores i estampats tèxtils.  




Alguns dissenyadors comenten que en teixits destacaran els quadres estil “houndstooth” (punt d’espina), serà la revelació del 2016. Aquest patró clàssic dins la moda, arriba per donar elegància a la llar. Es proposa utilitzar-lo en peces protagonistes com petites cadires, coixins i ornaments.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada